LAMTUMIRË CHAMPIONS: Zbulohet sa pikë do t’i hiqen nesër Juventusit 👇🏻

Gjykata Federale e Apelit do të ketë seancën e saj mbi skandalin e fitimeve kapitale të Juventusit të hënën dhe raportet në rritje sugjerojnë se dënimi i Serisë A do të jetë 12 pikë, një reduktim nga 15.

Bardhezinjtë akuzohen se kanë fryrë artificialisht tarifat e transfertave për të rritur fitimet e kapitalit.

Edhe pse kjo është një teknikë që funksionon vetëm nëse klubet e tjera janë dakord për vlerësimin, Juve është klubi i vetëm i prekur sepse ky është në thelb një apel kundër një vendimi të mëparshëm që shfajësoi shumë ekipe në prill 2022, i rihapur për shkak të provave të reja nga hetimi Prisma.

Juve fitoi apelin kundër dënimit prej 15 pikësh muajin e kaluar, por vetëm e ktheu atë në Gjykatën Federale të Apelit FIGC për një vlerësim të ri.

Bazat thelbësore të fajit u konfirmuan, kështu që Zonja e Vjetër do të përballet me një dënim me pikë.

Gjatë javëve të fundit, supozohej se do të ishin nëntë pikë, gjë që fillimisht ishte ajo që kishte kërkuar prokurori i FIGC Giuseppe Chinè.

Megjithatë, Corriere dello Sport pohon sot se gjykata është e prirur të ngrejë penalizimin në 12 pikë, duke e konsideruar sjelljen recidiviste dhe sistematike të Juves të denjë për një ndëshkim më të madh.

Kjo do ta çonte Juventusin nga 69 pikët aktuale dhe vendi i dytë në 57 dhe në vendin e tetë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here