E bujshme: Agjenti i Eriksen hedh në gjyq Interin

Agjenti i Christian Eriksen, Martiuns Schoots, ka depozituar një kërkesë për arbitrazh në Kolegjin e Garantimit të Sportit, i cili tani do të duhet ta shqyrtojë atë.

Ky është njoftimi për shtyp i botuar nga Bordi i Garancisë Sportive i cili njofton se ka: “pranuar një kërkesë për arbitrazh, në përputhje me Nenin 22, paragrafi 2, të Rregullores së Agjentëve Sportivë të Rregullores, nga Agjenti i Sporteve, Martinus Schoots, kundër FC Internazionale Milano SpA, në bazë të marrëveshjes së mandatit, të nënshkruar në 27 Janar 2020, në sajë të së cilës kompania njoftoi kërkesën e lartpërmendur në mënyrë që të lejojë transferimin e lojtarit Christian Eriksen, i regjistruar te Tottenham Hotspur FC, te klubi milanez”.

Një vit pasi Eriksen u bashkua me Interin, agjenti i tij apeloi kundër Interit dhe e bëri atë në Bordin e Garancisë Sportive. Martinus Schoots përdor nenin 54 paragrafi 3 të Drejtësisë Sportive i cili mund të zgjidhë çdo lloj mosmarrëveshje në lidhje me vlefshmërinë, interpretimin ose ekzekutimin e kontratave të përcaktuara nga agjentët sportivë dhe që kanë të bëjnë gjithashtu me çdo mosmarrëveshje ekonomike:

Në qoftë se nuk përmbahet ndryshe shprehimisht në kontratën e mandatit, ato i kalohen gjithashtu Bordit të Garancisë Sportive CONI, në përputhje me nenin. 54, paragrafi 3 i Kodit të Drejtësisë Sportive, të gjitha mosmarrëveshjet në lidhje me vlefshmërinë, interpretimin dhe ekzekutimin e kontratave të mandatit të përcaktuara nga agjentët sportivë, si dhe mosmarrëveshjet përkatëse të një natyre ekonomike.

Përmbledhjet e çështjes nuk janë ende shumë të sakta, por me sa duket problemi është i një natyre ekonomike dhe ka të bëjë me komisionet.

Eriksen u përfshi në bilancin e Interit në 30 qershor 2020 për një shifër prej 27 milion euro. 20 milion janë paguar në arkat e Tottenham, ndërsa 7 të tjera padyshim që duhet t’i paguhen agjentit të danezit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here